Dostupni linkovi

Vestervele u Beogradu


Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele dolazi danas u posetu Beogradu, posle koje će otputovati i u Prištinu, kako bi obe strane ubedio u neophodnost brze i održive primene briselskog sporazuma.

Vestervelea će večeras na beogradskom aerodromu dočekati prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, a potom će dvojica zvaničnika održati konferenciju za novinare, saopšteno je iz kabineta vicepremijera.

Beogradski mediji su preneli da će Vučić i Vestervele u nedelju imati i radnu večeru, a "Večernje novosti" saznaju da će na stolu biti dve ključne teme - pitanje državljanstva i ličnih dokumenata za Srbe na Kosovu.

Od ishoda razgovora o ova dva pitanja zavisi da li će biti otvorena vrata za konačni dogovor oko plana implementacije briselskog sporazuma, a samim tim i za dobijanje datuma za pregovore sa EU, prenosi list, pozivajući se na diplomatske izvore.

Druga stanica Vesterveleove posete biće Priština, gde će se u ponedeljak sastati s Tačijem i sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem.
XS
SM
MD
LG