Dostupni linkovi

Rasmusen pozvao zemlje zapadnog Balkana da ispune obaveze


Anders Fogh Rasmusen
Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen pozvao je danas zemlje zapadnog Balkana da ispune preuzete obaveze koje su im pojedinačno poznate i u nekoliko navrata jasno predstavljene.

Rasmusen je u obraćanju na Proljećnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Sjevernoatlantskog saveza u Luksemburgu podsjetio lidere zemalja zapadnog Balkana, među kojima je spomenuo i BiH, da NATO ne odustaje od politike "otvorenih vrata" za članstvo, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

U saopštenju se navodi da je Rasmusen članovima Sjevernoatlantskog savjeta predstavio stanje i aktivnosti NATO-a u nekim regionima svijeta, sa posebnim osvrtom na stanje misije Isaf u Avganistanu i mjere koje će biti preduzete do kraja 2014. godine u daljoj stabilizaciji stanja.

Osvrćući se na situaciju u zemljama sjeverne Afrike i Bliskog istoka, Rasmusen je pozvao članice Alijanse da, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji iznađu sredstva i resurse, te pomognu u prevazilaženju sadašnje teške situacije u Siriji, Libiji i Maliju.
XS
SM
MD
LG