Dostupni linkovi

Avganistan: U eksplozijama u elitnom naselju devet mrtvih, 70 ranjenih


U eksploziji dve bombe skrivene u jednom motociklu i u jednom automobilu u petak uveče je u elitnom, čuvanom i ogradjenom naselju u blizini avganistanskog grada Kandahara poginulo najmanje devet ljudi, a ranjeno je više od 70, saopštili su zvaničnici.

Ekspozije su se desile u naselju Aino Mina, u čijoj je izgradnji učestvovao Mahmud Karzai, mladji brat predsednika Hamida Karzaija.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali udarac na naselje koje je simbol moći i uticaja u Avganistanu, kako ocenjuje AP, najviše bi mogao da koristi Talibanima.

I automobil bomba i druga eksplozivna naprava u motociklu aktivirani su daljinskim upravljačem u razmaku od nekoliko minuta. Bili su parkirani u blizini restorana. Ljudi su u to vreme večerali, rekao je portparol gradske vlade Kandahara.

Medju poginulima su i trojica policajaca. Istraga treba da pokaže kako su vozila sa eksplozivom prošla u naselje, koje je okruženo jakim obezbedjenjem.

Mnogi povredjeni su u bolnicu dovedeni u teškom stanju, naveli su zvaničnici.

Aino Mina je naselje u kome žive hiljade zvaničnika vlasti Avganistana, biznismeni i drugi bogati gradjani, koji mogu da plate 90.000 dolara za kuću sa tri spavaće sobe.
XS
SM
MD
LG