Dostupni linkovi

SDP Crne Gore u ponedjeljak će odlučiti o prisustvu Vujanovićevoj inauguraciji


Poslanici i ministri SDP Crne Gore, arhivski snimak
Poslanici i ministri SDP Crne Gore, arhivski snimak
Sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) manje članice crnogorske vladajuće koalicije, na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano i prisustvo ministara i poslanika te stranke na inauguraciji predsjednika Filipa Vujanovića, biće održana u ponedjeljak, saznaje agencija MINA.

Vujanović će položiti zakletvu i biti inaugurisan na funkciju predsjednika na sjednici parlamenta koja je zakazana za ponedjeljak u 19 sati na Cetinju.

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević rekao je ranije da će SDP na sjednici Predsjedništva odlučiti da li će njeni poslanici prisustvovati inauguraciji Vujanovića.

"Ne mogu prejudicirati odluku Predsjedništva i kao potpredsjednik ne bih saopštavao lični stav na tu temu jer nas čeka dijalog na toj sjednici i o tome ćete biti obaviješteni", kazao je Konjević.

SDP nije podržala Vujanovića na aprilskim predsjedničkim izborima, na kojima je kandidat DPS tijesnom većinom uspio da izbori treći manadat šefa države.

Iz Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore, ranije je saopšteno da njihovi poslanici neće prisustvovati Vujanovićevoj inauguraciji.
XS
SM
MD
LG