Dostupni linkovi

Crna Gora: Marš protiv mafije 20. maja


Grupa građana Marš protiv mafije organizovaće 20. maja, uz policijsku i medicinsku pratnju, protestnu šetnju od Podgorice do Cetinja sa početkom u četiri sata.

Povod za to je, obrazložili su organizatori, inauguracija Filipa Vujanovića.

Prema riječima organizatora marša, Marka Milačića, marš će početi na dan inauguracije 20. maja.

“Spremni smo za marš za slobodu. Mi smo građanska organizacija prije svega mladih ljudi”, kazao je Milačić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, cilj marša je da ohrabre građane i otklone “jedan talog straha u borbi protiv mafijaške vlasti Mila Đukanovića i Demorkatske partije socijalista (DPS)”.

On je Vujanovića nazvao Đukanovićevom “marionetom na guranje”.Milačić je istakao da Vujanović nije razlog šetnje već povod za marš.

“Želimo ovim antimafijaškim hodočašćem pošaljemo poruku svima koji isto misle kao mi, da ne želimo više da trpimo ovo što trpimo 24 godine i da na dan inauguracije nestavnog predsjednika pokažemo da ne prihvatamo još jednu prevaru”, rekao je Milačić.

On je naveo da iza organizatora marša ne stoji niko već da je u pitanju građanska ideja zbog čega su, kako je naveo Milačić, jači.“Iza nas stoji cijela Crna Gora koja iz brojnih razloga to ne može da pokaže”, rekao je Milačić.

Marš ka Cetinju, dodao je Milačić, pratiće policja, a u toku dana poslaće zahtjev da uz građane budu i ambulantna kola.

Organizatori će se ka Prijestonici uputiti i sa kamionetom sa ozvučenjem.
XS
SM
MD
LG