Dostupni linkovi

Uprava Croatia Airlinesa: Neostvarivi zahtjevi sindikata


Uprava Croatia Airlinesa ne može prihvatiti neostvarive zahtjeve Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) i Hrvatskoga sindikata prometnih pilota (HSPP) pa će se ta kompanija i putnici i sutra, četvrti dan zaredom, suočiti s industrijskom akcijom.

Iako je uprava Croatia Airlinesa ponudila maksimalne ustupke kad je riječ o materijalnim i nematerijalnim pravima, a sindikati su tražili čak i manja odricanja od predviđenih, spomenuti sindikati nisu pristali na ponudu poslodavca u vezi s uvjetima novoga kolektivnog ugovora, priopćila je večeras uprava te zrakoplovne kompanije.

Zbog sindikalne industrijske akcije, Croatia Airlines je u protekla tri dana pretrpio golemu štetu - veću od tri milijuna kuna.

Uprava navodi da će se međunarodni i domaći redoviti letovi obavljati prema izmijenjenom redu letenja, a očekuje se djelomični poremećaj prometa jer će se većina putnika prevoziti zrakoplovima Croatia Airlinesa prema redovitome redu, a jedan dio putnika zrakoplovima partnerskih kompanija i unajmljenim zrakoplovima.
XS
SM
MD
LG