Dostupni linkovi

Smenjen premijer Tuzlanskog kantona i pet ministara SDP-a


Na sednici Skupštine Tuzlanskog kantona smenjen je premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, kao i pet ministara iz reda SDP-a: Alen Taletović, Dijana Bilanović, Nađa Avdibašić-Vukadinović, Nada Čalić-Pavlović i Sead Hasić, a jedini član Vlade Tuzlanskog kantona iz SDP-a koji nije smenjen je ministrarka finansija Alisa Bijedić.

Inicijativu za smenu premijera podnelo je 19 poslanika većine - SDA, Stranke za BiH, NS RzB, BPS-a, HDZ-a i četiri nezavisna poslanika, prenosi Fena.

Predsednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić odbio je da sazove sednicu hitnog karaktera, dok su poslanici SDP-a napustili salu, nakon čega je sednica održana.

Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona usvojili su Zakon o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona, za koji su iz Kluba SDP-a tvrdili da nije u skladu sa federalnim zakonom o budžetima.

"Ovaj zakon nije samo jednokratan, on će ostati sve do usvajanja budžeta za 2013. godinu", izjavio je predsednik Komisije za ustavna pitanja Skuštine Tuzlanskog kantona Zoran Jovanović.
XS
SM
MD
LG