Dostupni linkovi

Na suđenju Sanaderu svjedoči bivši ministar Petar Čobanković


Ivo Sanader
Ivo Sanader

Svjedočenjem bivšeg HDZ-ovog ministra Petra Čobankovića nastavit će se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska. Čobanković je jedan od optuženika koji je priznao da je Sanaderu pomogao da se okoristi kupoprodajom zgrade u Planinskoj ulici, zbog čega je i prije postupka "sporazumno" osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu koju je zamijenio radom za opće dobro.


Na posljednjoj raspravi u travnju Sanader je nizom provokativnih pitanja pokušao pobiti iskaz nekadašnjeg stranačkog kolege i suradnika Stjepana Fiolića, koji je priznao da je Sanaderu nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj predao više od 17 milijuna kuna "provizije".


Na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 10 miloina eura kupilo Čobankovićevo Ministarstvu regionalnog razvoja. Sanadera se tereti da je na užem kabinetu pogurao sklapanje spornog posla pa je vlada odobrila potpisivanje ugovora koji je zaključen već sutradan.

Time je, tvrdi USKOK, državni proračun za račun Fiolićeve tvrtke oštećen za najmanje 4 miliona eura.
XS
SM
MD
LG