Dostupni linkovi

Demokratski front nastavlja bojkot parlamenta CGOpozicioni Demokratski front saopštio je danas da će nastaviti bojkot crnogorskog parlamenta sve dok se ne ustanovi krivično-pravna i politička odgovornost za "aferu snimak' i eliminišu mehanizmi za onemogućavanje slobodnog izražavanja izborne volje građana.

"Afera snimak" vezana je za objavljivanje audio snimaka sa sednica organa vladajuće Demokratske partije socijalista na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti.

Funkcioneri DF-a Andrija Mandić i Nebojša Medojević sastali su se danas u Podgorici sa šefom Odeljenja za Crnu Goru u Direktoratu za proširenje Evropske komisije Dirkom Langeom.

Mandić i Medojević su, kako je saopšteno, preneli Langeu da je DF primoran da bojkotuje Skupštinu Crne Gore, kao jedini mogući odgovor na brutalnu izbornu krađu, koja je najavljena "aferom snimak", a dokazana uvidom u birački materijal.

Državna izborna komisija Crne Gore saopštila je da je, prema konačnim rezultatima, kandidat DPS-a i aktuelni šef države Filip Vujanović pobedio na izborima 7. aprila, pošto je osvojio 51,21 odsto glasova, dok je za lidera DF-a Miodraga Lekića glasalo 48,79 odsto birača.

Lekićev izborni štab saopštio je ranije da ne priznaje rezultate predsedničkih izbora koje je saopštio DIK.
XS
SM
MD
LG