Dostupni linkovi

Đurić: Približavanje stavova Srba sa Kosova i BeogradaSavetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je danas da očekuje približavanje stavova predstavnika Srba sa Kosova i vlasti u Beogradu nakon posete Kosovu prvog potredsednika vlade Aleksandra Vučića.

Đurić je kazao za Radio-televiziju Srbije da se primeni sporazuma protive pojedinci i stranke koje se zbog "ličnog interesa i profita" zalažu za produžavanje nestabilnosti i žele sebe da predstave da su "prvi u tobožnjoj odbrani Srbije", ali nije naveo imena.

On je istakao i da kod predstavnike Prištine postoji "izuzetan stepen iritacije" kada se govori o zajednici srpskih opština i da su zbog toga prekinuti pregovori o primeni sporazuma u Briselu.

Savetnik predsednika Srbije ponovio je da se parafirani sporazum mora poštovati do "poslednjeg slova" i da će Srbija na tome insistirati.

On je kazao i da još nije potvrđeno da li će se 21. maja u Briselu sastati premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači, ali je dodao da će primena sporazuma biti najvažnija tema razgovora, ako dođe do tog sastanka.
XS
SM
MD
LG