Dostupni linkovi

USKOK:Trojica Afganistanaca i sedmor Hrvata optuženo za krijumčarenje stranaca


Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmoro hrvatskih državljana koje tereti za protivzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja aprila do novembra prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao tačno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest "ilegalaca" preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produženje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.
XS
SM
MD
LG