Dostupni linkovi

Dačić u SAD: Vlada zainteresovana za investicije Intela


Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u San Francisku da je Vlada Srbije zainteresovana da pruži podsticaj investiranju i otvaranju novih proizvodnih pogona kompanije "Intel" u Srbiji.

"Veoma smo zainteresovani da damo podsticaje za investicije Intela u Srbiji, odnosno za otvaranje proizvodnih pogona i to su teme o kojima ćemo razgovarati u narednom periodu", rekao je Dačić prilikom posete toj kompaniji.

"Ulaganje i prisustvo Intela na teritoriji Srbije i regionu bi mnogo doprinelo razvoju naših kompanija koje se bave informacionim tehnologijama, otvaranju velikog broja novih radnih mesta, naučno istraživačkih kapaciteta, ako tome dodamo i Nano centar koji gradimo sa EU, sigurno da Srbija u narednom periodu može postati lider u infomacionim tehnologijama u regionu", ocenio je Dačić.

Kompanija "Intel" ima svoje predstavništvo i razvojni centar u Srbiji koje ima do 30 zaposlenih, dodao je Dačić.

"Naša je ideja da uradimo nekoliko zajedničkih projekata u narednom periodu zato sam i pozvao novog generalnog direktora Intela da u septembru sa saradnicima dođe u Srbiju", naveo je Dačić.

Premijer Srbije se tokom boravka u SAD sastao i sa predstavnicima kompanije Majkrosoft. Dačić posetu SAD završava 17. maja.
XS
SM
MD
LG