Dostupni linkovi

Vlada Srbije i Majkrosoft potpisali sporazum


Predstavnici Vlade Srbije i visoka delegacija korporacije "Majkrosoft" potpisali su centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će biti korišćen u svakodnevnom radu državne administracije Srbije.

Na taj način, formirana je jaka baza neophodna za pokretanje servisa koji su namijenjeni građanima, privredi i državnim institucijama.

Premijer Srbije Ivica Dačić, koji boravi u posjeti SAD, rekao je da će saradnjom sa kompanijom "Majkrosoft" biti obezbijeđena potpuna i brza implementacija softverske tehnologije posljednje generacije u javnom sektoru, kao i servisa namijenjenih građanima.

Dačić je istakao da će saradnja između državnih institucija i aktivno učešće građana u tom procesu dovesti do potrebne optimizacije servisa Srbije.

U saopštenju korporacije "Majkrosoft" se ističe da je sporazumom obezbijeđena maksimalna iskorišćenost dosadašnjih ulaganja Vlade Srbije u IT infrastrukturu, a cijeli sistem je daleko bezbjedniji, što omogućuje efikasniji i kvalitetniji rad državne uprave.
XS
SM
MD
LG