Dostupni linkovi

Hrvatska: Državni inspektorat podigao prijave protiv Karlovačke toplane


Koordinator Građanskog pokreta "Neću usluge toplane" Domagoj Švegar priopćio je jutros kako je Državni inspektorat pred Prekršajnim sudom u Karlovcu podigao 19 optužnih prijedloga protiv Gradske toplane, te istaknuo kako će nastaviti ukazivati na nezakonitosti u poslovanju te toplane.

Švegar u privitku priopćenja navodi dopis koji je jučer dobio od Državnog inspektorata, po kojemu je Inspektorat u razdoblju od 23. rujna prošle do 22. travnja ove godine protiv Gradske toplane zaprimio ukupno 43 predstavke ili prijave građana i udruga za zaštitu potrošača.

Za njih 33 inspekcijski je nadzor dovršen. Kao neosnovane odbačene su četiri predstavke ili prijave, dok je za njih 19 potvrđeno kako postoji sumnja da je Gradska toplana kršila propise (odredbe Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o energiji te Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom).

Slijedom toga, Inspektorat je protiv Gradske toplane nadležnom prekršajnom sudu podnio 19 optužnih prijedloga.

U preostalih 10 prijava utvrđeno je da je sadržaj koji ukazuje na povrede propisa istovjetan onom prethodno zaprimljenih predstavki, što, tvrde u Inspektoratu, znači da su povrede na koje se ukazuje već utvrđene ili procesuirane.

Švegar u priopćenju ističe i kako Državno odvjetništvo trenutno obrađuje nekoliko prijava vezanih za legalnost osnivanja Gradske toplane, odnosno za prijenos koncesije s propale na novu toplanu.

Naglašava kako je ovime zaključena prva faza otpora Građanskog pokreta.
XS
SM
MD
LG