Dostupni linkovi

Keljmendi pušten, pa uhapšen od strane EULEX-a


Naser Keljmendi je posle isteka 48 sati pritvora pušten na slobodu, da bi ga EULEX policija ponovo uhapsila.

"Nakon isteka 48 sati pritvora, kosovska policija je donela rešenje kojim se g. Keljmendi oslobađa iz pritvora zato što nisu ispunjeni uslovi da se on dalje zadržava u pritvoru. Međutim, g. Keljmendi je samo napravio dva koraka iz zgrade policije, sa suprotne strane prema parkingu, i tu su ga sačekali policajci EULEX-a, odmah mu uručili drugo rešenje i novih 48 sati pritvora. Prvo je bio oslobođen, posle 48 sati, i sada se ponavlja pritovr od 48 sati po nalogu EULEX-a. Dakle, dva puta po 48 sati što je presedan u istoriiji pravosudnih sistema. Ja ne znam da li ovo postoji negde u Evropi, kod nas na Kosovu nije prepisano, ali eto, dešava se", kazao je za RSE Keljmendijev advokat Osman Cucović.

On je izrazio nezadovoljstvo jer, prema njegovim rečima, nije dobijeno ni prethodno rešenje o Keljmendijevom 48-časovnom zadržavanju.

"Tako da nam je uskraćeno pravo na bilo kakvu žalbu. Kao drugo, kosovski tužioci do nisu komunicirali sa odbranom, izbegavali su, do ovog trenutka nismo imali nikakav kontakt sa tužiocima. Mi ćemo takvo rešenje osporiti svim pravnim sredstvima", istakao je Keljmendijev advokat.
XS
SM
MD
LG