Dostupni linkovi

Približeni stavovi Srba sa Kosova i Vlade Srbije


Predstavnici Srba sa Kosova su na sastanku sa Dačićem i Vučićem približili stavove o primjeni sporazuma Beograda i Prištine, postignutog u Briselu 19. aprila.

Sastanak u Vladi Srbije trajao je nešto manje od dva sata.

Nakon sastanaka sa premijerom Ivicom Dačićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić je izjavio da su na današnjem sastanku stavovi približeni, ali da će se više znati nakon Vučićeve posete sjeveru Kosova.

"Implementacija nije u potpunosti dogovorena, ali da su približeni stavovi. Mnogo toga će zavisiti i konkretne odluke koja će biti donijeta poslije
posjete prvog potpredsednika Vade Aleksandra Vučića 12. maja sjeveru Kosova, a zatim i njegove posjete sledeće nedelje jugu Kosova", rekao je Budurić.

Na razgovorima u Vladi bili su načelnici Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, Pećkog Vinka Radosavljević, Kosovskog Vladeta Kostić, Kosovsko-pomoravskog Srđan Mitrović i Prizrenskog Jovica Budurić.

Predsednik Opštine Štrpce Zvonko Mihajlović je rekao ranije agenciji Beta da predstavnici Srba koji žive južno od Ibra nisu ni danas dobili poziv za sastanak sa predstavnicima vlasti Srbije na kome bi rekli šta misle o sporazumu Beograda i Prištine.
XS
SM
MD
LG