Dostupni linkovi

Tužilaštvo BIH:Dokumentacija o Keljmendiju upućena Interpolu


Tužilaštvo BiH uputilo je Interpolu dokumentaciju i informacije u vezi sa predmetom koji se vodi protiv Nasera Keljmendija, nakon što je danas od Kancelarije Interpola u BiH zaprimilo informaciju o njegovom hapšenju.

Zbog hitnosti djelovanja i mjere pritvora određene Keljmendiju na Kosovu o tome će biti obaviješteni i nadležni pravosudni i policijski organi na području Kosova, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Najavljeno je i da će Tužilaštvo tokom dana Ministarstvu pravde BiH uputiti zahtjev za izručenje Keljmendija pravosuđu BiH.

Tužilaštvo navodi da je u stalnom kontaktu sa institucijama u BiH uključenim u ovaj proces da bi bile preduzete potrebne aktivnosti za izručenje Keljmendija i njegovo procesuiranje u BiH.

U okviru istrage u ovom predmetu, Tužilaštvo BiH osumnjičilo je Keljmendija za organizovani kriminal u vezi sa prometom droge i ubistvom.

Tužilaštvo BiH nastavlja rad na ovom predmetu u smjeru podizanja optužnice protiv više lica, navodi se u saopštenju.

Kosovska policija je u nedelju, 5. maja, na području Prištine uhapsila Nasera Keljmendija, za kojim je Sud BiH u septembru prošle godine raspisao međunarodnu potjernicu, jer je bio nedostupan pravosudnim organima tokom akcije "Lutka".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG