Dostupni linkovi

SAD: Pronađene tri djevojke otete 2003.


Tri djevojke, koje su nestale u Klivlendu prije desetak godina, pronađene su u jednoj kući u tom gradu i sve su u dobrom zdravstvenom stanju.

Uhapšene su tri osobe zbog sumje da su umiješane u otmicu devojaka, a mediji su objavili da su u pitanju braća.

Policija je saopštila da su pronađene žive Amanda Beri, Đina Dedžizus i Mišel Najt, koje su u razmaku od po blizu godinu dana nestale prije deceniju. Mišel je nestala sa 19 godina 2002. godine, Amanda je imala 16 kada je oteta 2003. godine, a Đina 14 godinu dana kasnije.

Mediji javljaju da je pored tri otete djevojke, iz kuće spašena i šestogodišnja djevojčica, za koju se pretpostavlja da je ćerka jedne od žrtava.

Sve je počelo tako što je juče popodne jedna od devojaka pozvala policijski broj za hitne intervencije 911, pošto je uz pomoć jednog od susjeda pobjegla iz kuće u kojoj se nalazila.

"Ja sam Amanda Beri.. Vodim se kao nestala deset godina i sada sam slobodna", rekla je devojka policijskoj dispečerki, uz adresu na kojoj se nalazi.Čarls Remzi je čuo povike iz kuće, vidjevši Amandu kako pokušava da izađe.

"Ugledao sam djevojku koja je kao luda pokušavala da izađe napolje. Pomogao sam joj i odveo je u svoju kuću odakle smo pozvali policiju", rekao je Remzi.

Iako još uvek nijesu poznati svi detalji cijele priče i pojedinosti o tome kako su tri djevojke deset godina držane u zatočeništvu, policija je saopštila da su tri osobe uhapšene u vezi sa tim.

Iako nije zvanično potvrđeno, lokalna televizija WKYC u Klivlendu, na koju se pozivaju CNN i Fox News, javila je da je uhapšen Arijel Kastro (52), vozač školskog autobusa, koji je vlasnik kuće iz koje su devojke pobegle.

CNN navodi da su druge dve uhapšene osobe, čija imena nisu navedena, Kastrova braća.

Kuća u kojoj su pronađene, nalazi se samo nekoliko kilometara udaljenosti od mJesta sa kojih su otete, navode američki mediji.
XS
SM
MD
LG