Dostupni linkovi

Rasmusen pozvao međunarodnu zajednicu da resi krizu u Siriji


Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen pozvao je u ponedeljak međunarodnu zajednicu da udvostruči napore na nalaženju političkog rešenja sirijske krize.

"Nedavna dešavanja i dalje izazivaju ozbiljnu zabrinutost i naglašavaju koliko je hitno da međunarodna zajednica udvostruči svoje napore da nađe političko rešenje ove krize", izjavio je Rasmusen na redovnoj konferenciji za novinare.

Rasmusen je rekao da Alijansa nije promenila stav o Siriji, ali da je duboko zabrinuta zbog moguće upotrebe hemijskog oružja, rizika od prelivanja sukova u regionu i humanitarne krize u zemlji.

"Imamo naznake da je hemijsko oružje možda korišćeno", kazao je Rasmusen i dodao da nema, međutim, detaljnijih informacija o tome ko je zapravo koristio to oružje.

Međunarodna zajednica, posebno stalne članice Saveta bezbednosti UN, treba da postignu dogovor i da pošalju zajednički signal sirijskom režimu da je "vreme da pokrene tranziciju koja će voditi političkom rešenju", koje je, po mišljenju Rasmusena, i dalje moguće.
XS
SM
MD
LG