Dostupni linkovi

BH Tužilaštvo:O izručenju Keljmendija nakon službene obavijesti o hapšenju


Tužilaštvo BiH će nakon zaprimanja službenog obavještenja o hapšenju Nasera Keljmendija pokrenuti aktivnosti u skladu sa zakonom, zajedno sa drugim pravosudnim i policijskim institucijama u BiH, u pravcu njegovog izručenja pravosuđu BiH, saopšteno je iz ove institucije.

Tužilaštvo BiH je u stalnom kontaktu sa institucijama u BiH u vezi sa službenom potvrdom informacije o hapšenju Keljmendija na području Kosova, koja se još očekuje, navodi se.

Keljmendi je osumnjičen i pod istragom je Tužilaštva BiH zbog krivičnih djela organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga i krivičnim djelom ubistva.

Nakon hapšenja i pretresa po nalogu Tužilaštva BiH, u okviru akcije kodnog naziva "Lutka“, koji su izvršeni u septembru prošle godine, na zahtjev Tužilaštva BiH pravosudni organi BiH su raspisali međunarodnu potjernicu za osumnjičenim Keljmendijem koji se nalazio u bijegu.

Kosovska policija potvrdila je danas da je uhapsila narko-bosa Nasera Keljmendija, koji se nalazi i na crnoj listi američke administracije.
XS
SM
MD
LG