Dostupni linkovi

Sastanak Dačića i Vučića sa Srbima sa Kosova otkazan


Sastanak premijera Srbije Ivice Dačića i prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova, koji je bio zakazan za sjutra u Beogradu, otkazan je - izjavio je Srni potpredsjednik Zajednice srpskih opština i naselja Marko Jakšić.

"Dobili smo obavještenje da je sastanak otkazan. U obrazloženju je navedeno da Dačić i Vučić ne prihvataju da u delegaciji budu i predstavnici Srba južno od Ibra", kaže Jakšić.

Zajednički stav predsjednika četiri srpske opštine sa sjevera Kosova jeste da se, zarad očuvanja jedinstva Srba, u delegaciji moraju naći i predstavnici Srba južno od Ibra.

"Nažalost, takav stav nije naišao na razumijevanje Dačića i Vučića, jer je njima cilj da podjelom Srba na one sjeverno i južno od Ibra olakšaju sebi posao nametanja Briselskog sporazuma", kaže Jakšić.

On je dodao da će Vučić 12. maja doći u Leposavić, a ne Mitrovicu, Zvečan ili Zubin Potok.

"Zakazao je sastanak sa načelnicima okruga i ljudima iz SNS-a, jer je svjestan da nema šta da kaže narodu", kaže Jakšić.

Za sutra je bio zakazan sastanak na kojem su Vučić i Dačić u Beogradu trebali da usaglase stavove sa Srbima sa sjevera Kosova o provođenju Briselskog sporazuma.

Dva takva sastanka su do sada propala, a na posljednjem Vučić i Dačić nisu primili Srbe južno od Ibra, koji su ostali ispred zgrade Vlade.
XS
SM
MD
LG