Dostupni linkovi

Luka Bojović će po odluci suda biti izručen u SrbijuViši sud u Madridu odlučio je da pripadnik Zemunskog klana Luka Bojović, koji je u zatvoru u Španiji, bude izručen Srbiji, prenosi dnevni list Danas od ponedeljka.

Luka Bojović je u Srbiji optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela. Njegov rođeni brat Nikola Bojović ubijen je u Beogradu 29. aprila. Krivično veće Višeg suda u Madridu odluku o izručenju Luke Bojovića donela je 30. aprila i odbacila sve zahteve njegove odbrane o ponavljanju sudskog postupka u Srbiji, piše Danas.

Luka Bojović je u februaru prošle godine uhapšen u Valensiji, u Španiji. U Srbiji će mu se suditi za ubistva Dejana Živančevića, Branka Jevtovića Jorge i Milutina Jovičića, počinjena 2004. u Beogradu, kao i zbog pripadništva organizovanoj kriminalnoj grupi.

Na poslednjem ročištu pred sudom u Madridu u februaru ove godine Luka Bojović se oštro usprotivio zahtevu za ekstradiciju, jer smatra da bi njegova prava pred srpskim sudom bila ugrožena i da mu je život u opasnosti.
XS
SM
MD
LG