Dostupni linkovi

Vučić: Želimo dogovor sa legitimnim predstavnicima Srba sa Kosova


Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima brojne mehnizme za implementaciju briselskog sporazuma, ali da to želi da radi u dogovoru sa legitimnim predstavnicima Srba sa Kosova.

"Država ne želi da pokazuje ni silu ni moć, ne zato što nije jaka, naprotiv, zato što je jaka i zato što oni koji je vode su mnogo jači od onih koji joj se suprotstavljaju. Zato pružamo ruku i želimo da razgovaramo, a ne da se silimo i izgovaramo teške, ružne reči kao što neki od njih izgovaraju", rekao je Vučić nakon posete 250. raketnoj brigadi u selu Zuce kraj Beograda.

Prvi potpredsednik vlade je ukazao da se svaki dan čuju optužbe kako bi mnogi bolje rešili problem Kosova od aktuelne vlasti, ali da bi, oni koji to misle, pristajali i na lošije sporazume.

"Gledam svaki dan utrkivanje u optužbama kako bi mnogi to rešili bolje, kako to bolje znaju i kako je neko radio protiv svoje zemlje. Sve te koji tako misle, voleo bih da vidim. Pristajali bi, verujte mi, na 10 puta lošije sporazume ili bi zemlju vodili u pakao", kazao je Vučić.

On je rekao da ako neko misli da može bolje ili da je trebalo drugačije da se uradi, onda to možemo proveriti. "Ali kada smo ponudili da proverimo, onda su rekli nemojte da proveravamo. Ne znam više šta treba da uradimo, valjda su se iznenadili kada sam rekao hajde da idemo na referendum", naveo je Vučić.

Razgovaraćemo i sa Srbima južno od Ibra, poručio je on, ali i objasnio da tu ima problema legalnosti i legitimiteta, jer u nekim opštinama ima i po tri-četiri rukovodstva. Međutim, napomenuo je Vučić, bez obzira na to, i sa njima će se razgovarati.

"Moja namera je da posetim pre svega sever Kosova i Metohije, ali i mnoga mesta južno od Ibra. Želim da razgovaram sa našim narodom, tamo idem zbog našeg naroda, ponosan na način na koji smo se borili za svoju zemlju i interese svog naroda", kazao je Vučić.
XS
SM
MD
LG