Dostupni linkovi

Vučić: Do juna moramo početi primenu sporazuma


Aleksandar Vučić
Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da započnemo primenu briselskog sporazuma sa Prištinom svakako moramo, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucćić, koji je najavio da 7. maja naš tim za implementaciju sporazuma odlazi u Brisel, a tada je i novi sastanak sa Srbima sa severa.

"Još nije precizirano šta do juna moramo da uradimo, ali da započnemo primenu svakako moramo. Pitanje je i kada ćemo da počnemo. Znate, dobijate neki nacrt plana implementacije koji nema veze s onim što piše u sporazumu. Ne znam kako to misle da urade, jer mora da se primeni ono što piše u sporazumu. Taj plan je 'non pejper', on ne postoji, to je albanska želja, kao i mnoge koje nisu ušle u sporazum", rekao je Vučić za uskršnji dvobroj lista "Alo", prenosi Tanjug.

"Kratki su nam rokovi, vreme curi i Srbi sa severa Kosova moraju znati da cela Srbija zavisi i od njihovih postupaka, a ne samo naših, i nećemo dozvoliti da zbog bilo čije neodlučnosti upropastimo šansu za napredak ili modernizaciju", poručio je vicepremijer.

Prema njegovim rečima, svima treba da bude jasno da je sporazum potpisan, prihvaćen i kao takav mora da se primeni.

Vučić je napomeno da su Srbi sa severa prvo govorili o referendumu, "onda su se iznenadili kada sam to prihvatio, pa se povukli, jer su shvatili da ne mogu da dobiju".

"Sad kažu da hoće mišljenje Ustavnog suda da bi dobili na vremenu. Ako taj sud bude rešio onako kako oni žele, reći će da više nije važan ni Ustavni sud i da hoće izbore, a ja ni tu neću ustuknuti", kazao je Vučić.

Na pitanje šta će učiniti ako Ustavni sud kaže da je sporazum protivustavan, Vučić je odgovorio:

"Mi ćemo poštovati svaku odluku suda, ali u tom slučaju svi moramo iz Vlade da izađemo, jer bi to značilo da smo se ponašali protivustavno".
XS
SM
MD
LG