Dostupni linkovi

Obama ne predviđa slanje američkih vojnika u Siriju


Barak Obama
Barak Obama
Američki predsednik Barak Obama gotovo je isključio mogućnost slanja američkih vojnika u Siriju, rekavši da ne predviđa scenario po kome bi to bilo u interesu SAD ili Sirije.

"Ja, po pravilu, kao glavni komandant, ne isključujem nijednu opciju zato što se okolnosti menjaju i možete biti sigurni da uvek imam svu snagu SAD na raspolaganju u cilju ostvarivanja američkih nacionalnih interesa", izjavio je Obama u petak uveče tokom posete Kostariki.

"Imajući to u vidu, ja ne predviđam scenario u kome bi čizme u Siriji -američke čizme u Siriji, bile dobre ne samo za Ameriku, već i za Siriju", dodao je američki predsednik.

Nakon što je Bela kuća prošle nedelje saopštila da je sirijski predsednik Bašar al Asad verovatno upotrebio hemijsko oružje protiv sopstvenih građana, pojavile su se spekulacije da bi Obamina administracija mogla promeniti odluku da ne naoružava pobunjenike.

Američki predsednik je istakao da je potrebno više dokaza da bi se SAD intenzivnije uključile u građanski rat u toj zemlji koji je odneo više od 70.000 života i ušao u treću godinu.

Obama je kazao da postoje dokazi da je hemijsko oružje upotrebljeno u Siriji, ali da se ne zna kada, gde i kako.
XS
SM
MD
LG