Dostupni linkovi

Hrvatska: Zbog masovnog bolovanja strujardesa otkazani letoviZbog iznenadnog masovnog odlaska na bolovanje kabinskog osoblja Croatia Airlinesa poremećen je današnji planirani red letenje, a neki letovi su otkazani, saopštila je
hrvatska nacionalna aviokompanija.

S obzirom na nedostatak raspoloživog osoblja, otkazani su jutrošnji planirani letovi Zagreb-Brisel-Zagreb, Zagreb-Minhen-Zagreb i Zagreb-Beč-Zagreb, a putnicima koji su kupili karte ponuđeni su altrenativni letovi partnera Croatia Airlinesa.

Očekuje se da će i u nastavku dana doći do otkazivanja planiranih letova.

Prema navodima portparola Croatia Airlinesa Gorana Janušića, u poslednjih 36 časova odlazak na bolovanje prijavilo je 39 stujardesa i stjuarda, što je 20 odsto operativno sposobnog kabinskog osoblja hrvatske aviokompanije.

On je ocenio da je to jedinstven slučaj u istoriji kompanije i najavio sprovođenje sveobuhvatne provere da bi se utvrdili uzroci masovnog oslaska na bolovanje, prenose hrvatski portali.

Uprava Croatia Airlinesa pretpostavlja da je reč o sinhronizovanoj akciji Sindikata kabinskog osoblja koji je nezadovljan ponuđenim kolektivnim ugovorom, a koji je, kako tvrdi uprava, u skladu s programom restrukturisanja kompanije.

Croatia Airlines već duže se vreme nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima.
XS
SM
MD
LG