Dostupni linkovi

Turska: Dekontaminirana grupa povrijeđenih iz Sirije


Turske pogranične vlasti dekontaminirale su grupu ranjenika koji su ušli u zemlju iz Sirije a bolničko osoblje nosilo je zaštitnu opremu pošto su pojedini od njih tvrdili da su možda bili napadnuti hemijskim oružjem, rekao je danas jedan turski zvaničnik.

Nije, međutim, bilo dokaza da je protiv njih upotrebljeno hemijsko oružje i bolnica kod sirijske granice ubrzo je nastavila da radi normalno, rekao je pomoćnik guvernera provincije Hataj za Associeted press. On je tražio da ostane anoniman jer nije ovlašćen da razgovara sa medijima.

Prošle sedmice, vlada SAD saopštila je da je američka obavještajna služba zaključila da su snage predsjednika Sirije Bašara el-Asada vjerovatno upotrebile hemijsko oružje protiv pobunjenika, ali da je veličina tog napada procenjena sa "različitim stepenima pouzdanosti".

Zvaničnik bolnice u Rejhanliju, u kojoj su zbrinuti ranjeni iz Sirije, rekao je da je to bio drugi put da je bolnica dobila upozorenje na moguće žrtve hemijskog napada od kada su se pojavili izvještaji o upotrebi hemijskog oružja u Siriji. Sirijci koji su danas
primljeni u bolnicu uglavnom su povrijeđeni u vazdušnim napadima u Sirijskoj sjevernoj provinciji Idlib.
XS
SM
MD
LG