Dostupni linkovi

Većina građana SAD protiv intervencije u Siriji


Većina Amerikanaca protivi se vojnoj intervenciji SAD u Siriji i Sjevernoj Koreji, posebno zato što ekonomski problemi potiskuju ostala pitanja, pokazala je najnovija
anketa lista "The New York Times" i televizijske mreže CBS.

Dok američka javnost trenutno ne podržava direktnu vojnu akciju u te dvije zemlje, 70 odsto ispitanika izjasnilo se da podržava upotrebu bespilotnih letjelica u akcijama protiv teroista u drugim zemljama, piše danas NYT na svojoj internet stranici.

Interesovanje za gradjanski rat u Siriji je splaslo - događaje u toj zemlji pažljivo prati 39 odsto ispitanika, što je za 15 odsto manje u odnosu na rezultate ankete koju je CBS proveo u martu, prije bombaškh napada na Bostonskom maratonu.

Od ispitanih, 62 odsto kaže da SAD nemaju odgovornost da učine nešto u pogledu sukoba režimskih snaga i pobunjenika u Siriji, dok se četvrtina ne slaže s tim stavom.

Sjeverne Koreja, za 56 odsto ispsitanih predstavlja prijetnju koja za sada ne zahtijeva vojnu intervenciju, 15 odsto da zahtijeva trenutnu akciju SAD, dok 21 posto smatra da od te zemlje ne prijeti nikakva opasnost.

Privreda je glavni problem zemlje za četiri od 10 Amerikanaca, dok je samo jedan
odsto na prvo mjesto stavilo vanjsku politiku.
XS
SM
MD
LG