Dostupni linkovi

Srbija:Počeli razgovori o referendumu


Delegacija Srba sa sjevera Kosova započela je oko 12 sati zvaničan sastanak sa državnim vrhom Srbije na kome bi trebalo da se izjasne da li će prihvatiti rezultate referenduma o briselskom sporazumu, čak i ako budu nepovoljni za njih.

Predsjednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je neposredno pred ulazak delegacije Srba sa sjevera Kosova u zgradu Vlade Srbije da će državnom vrhu prenijeti stav Srba sa sjevera o referendumu, a da će medijima naknadno reći šta je po srijedi.

Ispred zgrade Vlade čeka delegacija Srba sa juga Kosova, koja želi da prisustvuje razgovorima sa državnim vrhom Srbije o briselskom sporazumu.

"Svi Srbi su jedno i treba da budu jedno. Mislim da Srbi južno od Ibra treba da učestvuju na ovom sastanku, jer se ovde direktno odlučuje o njihovoj sudbini", rekao je Ristić.

Potpredsjednik Zajednice srpskih opština na Kosovu Marko Jakšić rekao je Srni da zajednički sastanak traži 11 predsjednika opština južno od Ibra.

"Oni neće da dozvole da ih bilo ko dijeli, nego hoće da pokažu da su svi Srbi na Kosovu isti, nezavisno da li je južno ili sjeverno od rijeke Ibar", rekao je Jakšić.

Sastanak u Vladi Srbije biće pokušaj da se približe trenutno udaljeni stavovi Srba sa Kosova i državnog vrha Srbije u vezi sa sporazumom sa Prištinom koji je parafiran 19. aprila u Briselu.
XS
SM
MD
LG