Dostupni linkovi


Međunarodni monetarni fond /MMF/ trebalo bi da 6. maja u Vašingtonu razmatra pismo namjere, koje mu je uputio Fiskalni savjet BiH, sa izdvojenim mišljenjem predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande, potvrdio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atojan.

On je naveo da je usvajanje novog jedinstvenog zakona o povoljnijem penzionisanju u Parlamentu Federacije BiH /FBiH/ omogućilo preporuku Izvršnom odboru /IO/ MMF-a da razmotri drugi pregled po stendbaj-aranžmanu. "

Čekajući da IO MMF-a pozitivno ocijeni provođenje programa, zaključivanje pregleda otvorilo bi mogućnost za doznačavanje naredne tranše naše finansijske podrške od oko 78 miliona KM", rekao je Atojan za "Dnevni avaz".

Savjet ministara BiH donio je juče odluku o povlačenju treće tranše četvrtog stendbaj-aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ i ovlastio Ministarstvo finansija i trezora da izda promizori notu u protivvrijednosti od 33,82 miliona specijalnih prava vučenja ili oko 80 miliona KM.

Od ovih sredstava dvije trećine alocirano je za budžet FBiH i jedna trećina za budžet Republike Srpske.

Uplata ostalih tranši podliježe kvartalnom pregledu MMF-a i biće odobravana u zavisnosti kako BiH bude ispunjavala preuzete obaveze.
XS
SM
MD
LG