Dostupni linkovi

Postoji opasnost od širenja požara u opštini Priboj


Požar koji je u rejonu Crnog vrha, u opštini Priboj, izbio još pre nedelju dana preti da zahvati još oko 300 hektara četinara a gašenje požara, pored nepristupačnog terena, otežava i jak vetar promenljivog pravca, saopšteno je u ponedeljak uveče iz MUP-a Srbije.

"Za sprečavanje širenja požara koriste se prirodne prepreke i radi se na izradi proseka na pojedinim mestima. Prema poslednjim informacijama, nema ugroženih objekata", navodi se u saopštenju.

MUP je dodao da je na gašenju požara angažovano 70 vatrogasaca iz Prijepolja, Užica, čačka, Kragujevca, Kraljeva i Niša sa 14 vozila i dva helikoptera koji su u ponedeljak popodne obavili 14 letova.

U aktivnostima učestvuje i 15 radnika šumskog gazdinstva Prijepolje JP "Srbijašume" sa svojom mehanizacijom i terenskim vozilima.

"Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije upućuje apel građanima da u cilju sprečavanja pojave požara i izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru", navodi se.
XS
SM
MD
LG