Dostupni linkovi

Vuči' i Pusić: Hrvatska podržava Srbiju na putu ka EU



Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je danas, posle susreta sa potpredsednikom srpske Vlade Aleksandrom Vučićem u Zagrebu, da Hrvatska bez rezerve podržava put Srbije prema EU i da smatra da je apsolutno moguće da u junu dobije datum za početak pristupnih pregovora.

Vučić je zahvalio Hrvatskoj na podršci i naglasio da je ulazak u EU strateški cilj Srbije i da očekuje da Srbija u junu dobije datum za pcocetak pregovora o članstvu.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Vučić je izrazio očekivanje da će posle toga, ulaskom Hrvatske u EU 1. jula, saradnja dve zemlje biti još jača, dodajući da je Srbija spremna za svaki vid saradnje.

Vesna Pusić i Aleksandar Vučić razgovarali su i o pitanju nestalih što je Hrvatska postavila i kao jedan od uslova za eventualno povlačenje tužbi za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Na pitanje o mogućnosti povlačenja međusobnih tužbi za genocid, Vučić je kazao to pitanje nije lako za Srbiju ali da je uveren da će se doći do zajedničkog rešenja.

Vesna Pusić je rekla da su rešavanju problema nestalih napravljeni ozbiljni koraci što, kako je dodala, otvara i prostor za mogućnost razgovora o tužbama.
XS
SM
MD
LG