Dostupni linkovi

Lange:Pitanja u vezi sa predsjedničkim izborima riješiti kroz institucije


Funkcioner Evropske komisije Dirk Lange rekao je da je predstavnicima opozicionih stranaka sugerisao da se situacija u vezi sa predsjedničke izbore riješi kroz insistitucije.Šef odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Direktoratu Evropske komisije za proširenje rekao je da je nakon sastanka sa opozicijom stekao utisak da oni to pitanje žele da riješe na konstruktivan način i da je prva prilika za to, sjednica parlamentarnog odbora u ponedeljak.

"Ono što sam sugerisao je da se ta pitanja riješe kroz insitutucije. Informisan sam od strane predsjednika Skupštine gospodina Krivokapića, koji mi je rekao da će sva pitanja koja opozicija smatra spornim biti na dnavnom redu zasjedanja u utorak" – rekao je Lange na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije sa glavnim pregovaračem Aleksandrom Andrijom Pejovićem nakon današnjeg potpisivanja sporazuma nacionalih programa IPA za 2012. i 2013.

Prva prilika da se raspravlja o ovom pitanju biti sjednica parlamentarnog odbora koji će se održati sa predstavnicima evropskog parlamenta. Nadam se da će sve partije prisustvovati iskoristiti priliku da konstruktivnan način razmotriti ta pitanja – poručio je Lange.

On je istakao da nije tražio od opozicije da ne bojkotuju rad parlamenta niti su mu oni to obećali.

"Nakon sastanka sa predstavnicima opozicionih stranaka stekao sam utisak da na konstruktivan način žele doći do rješenja i nadamo se da će do toga doći na sjednici parlamentarnog odbora u ponedeljak" – rekao je Lange koji je u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG