Dostupni linkovi

File: Cilj EK datum Srbiji 25. juna


Štefan File i Suzana Grubješić
Evropski komesar za proširenje Štefan File poručio je da je cilj Evropske komisije da Srbija 25. juna ove godine dobije datum za početak pristupnih pregovora.

Do tada Vlada Srbije treba da nastavi sa uspešnim sprovođenjem unutrašnjih reformi, kao i sa implementacijom sporazuma Beograda i Prištine, rekao je File na sastanku sa potpredsednicom vlade za evropske ingegracije Suzanom Grubješić.

Prema Fileovim rečima, potrebno je upotpuniti institucionalni okvir za borbu protiv korupcije i reformu pravosuđa, kao i obezbijediti punu nezavisnost institucija koje se bave nadzorom rada izvršne vlasti.

Potpredsednica Vlade istakla je da je Srbija u potpunosti institicionalno spremna za pregovore i da želi da se kroz taj proces ubrzano modernizuje kao društvo.

"Pred nama je velika obaveza i odgovornost da se u potpunosti okrenemo unutrašnjim reformama koje će stvoriti uređeno i pravednije društvo po meri običnog čoveka", izjavila je Grubješić.

Evropski komesar je u četvrtak uveče u Beogradu razgovarao s premijerm Ivicom Dačićem i potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem o sprovođenju Sporazuma Beograd i Prištine o normalizaciji odnosa.
XS
SM
MD
LG