Dostupni linkovi

Ivanković Lijanović pretres Budimirovog ureda nazvao rutinskim


Jerko Ivanković Lijanović
Jerko Ivanković Lijanović
Dopremijer Vlade FBiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Jerko Ivanković Lijanović, oglasio se saopštenjem u kojem je demantovao da se njegov ured u zgradi Vlade FBiH pretresa.

"Ovim putem želim obavijestiti javnost i građane da informacije kojima posljednjih par sati raspolažu, o pretresu mog ureda u zgradi Vlade FBiH kao dopremijera Vlade i privatnog posjeda porodice Lijanović na Velikoj Glavici u Širokom Brijegu, nisu tačne. Naime, radi se o rutinskom pretresu službenih prostorija predsjednika FBiH. Također informacije o pretresu kompanije Lijanović nisu istinite, jer se radi o pretresu neke druge kompanije", stoji u saopštenju

Ivanković Lijanović navodi da se radi o političkom pritisku zbog procesa promjene izvršne vlasti FBiH i izražava nadu da pripadnici istražnih organa neće pasti pod takav pritisak i da će svoj posao obaviti u skladu sa zakonskim procedurama.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su danas prostorije Predsjedništva BiH i Vlade FBiH u Mostaru. Prve informacije su bile da je tom prilikom uhapšen predsjednik Federacije Živko Budimir, no njegova savjetnica Laura Bošnjak je demantovala hapšenje.
XS
SM
MD
LG