Dostupni linkovi

Putin za tjesniju saradnju Rusije i SAD


Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da bombaški napad na bostonski maraton pokazuje da Rusija i SAD trebaju tješnje surađivati na pitanjima sigurnosti.

"Ako stvarno udružimo naše napore nećemo dopustiti te napade i trpjeti takve gubitke" istakao je Putin tokom godišnje telekonferencije na kojoj je odgovarao na pitanja građana.

Putin je rekao da ponekad razmišlja o mogućnosti vraćanja smrtne kazne u svojstvu mjere kažnjavanja zločinaca, ali da stručnjaci smatraju da to ne dovodi do smanjenja broja kaznenih djela.

Govoreći o korupciji, Putin je kazao da je prošle godine procesuirano više od 800 službenika, zastupnika, predstavnika službi sigurnosti i drugih osoba koje imaju poseban pravni status za slučajeve korupcije.

Putin izjavio je da je korupcija svuda ali da je u svakodnevnom životu ona prešla sve granice i obećao da će je uništiti.

Na pitanje da li je čuo da se 30 poslanika razvelo da ne bi prijavljivalo imovinu supružnika koji bi mogli da imaju imovinu u inostranstvu, Putin je odgovorio da svi imaju pravo da čuvaju novac gdje žele osim onih koji su izabrali da rade u državnoj administraciji.
XS
SM
MD
LG