Dostupni linkovi

Lekić: Krivokapić spreman za saradnju oko nekih zahtjeva


Miodrag Lekić
Miodrag Lekić
Opozicioni Demokratski front će sjutra u pisanoj formi dobiti zvaničan stav predsjednika crnogorskog Parlamenta Ranka Krivokapića o zahtjevima koji su nakon subotnjeg protesta dostavljeni Skupštini.

U zavisnosti od njegovog stava Demokratski front će odlučiti kako će se dalje odnositi prema radu Skupštine.

Lider DF-a Miodrag Lekić je kazao nakon sastanka sa Krivokapićem da je šef Parlamenta izrazio razumijevanje i uvažio njihove zahtjeve i da je spreman za saradnju.

"Krivokapić je prema nekim zahtjevima spreman da sarađuje, dok prema nekim izražava rezervu, a mi insistiramo na cjelovitosti naših predloga", kazao je Lekić.

Krivokapić i Lekić sastali su se danas u parlamentu kako bi razgovarali o zahtjevima koje su organizatori građanskog protesta prošle subote uputili prvom čovjeku parlameta, premijeru Milu Đukanoviću i predsjednicima stranka parlamentarne većine.

U zahtjevu koje su potpisali Lekić, predsjednici SNP i Pozitivne Srđan Milić i Darko Pajović, kao i prof dr Milan Popović ispred Građanskog kluba, traži se usvajanje posebnog zakona kojim bi se poništili rezultati predsjedničkih izbora i raspisivanje novih.

Oni su zatražili i da se dvotrećinskom većinom što prije izabere Vrhovni državni tužilac, da se krivično - pravno procesuiraju akteri afere “Snimak”, kao i sprovođenje parlamentarne istraga o toj aferi.

Organizatori protesta dali su rok od 10 dana Krivokapiću i Đukanoviću. U suprotnom oni su najavili organizovanje novog protesta.
XS
SM
MD
LG