Dostupni linkovi

Tužba protiv gradonačelnika Ljubljane


Udruženje 29. oktobar podnelo je tužbu vrhovnom tužilaštvu Slovenije protiv gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića zbog nalaza Komisije za borbu protiv korupcije da nije prijavio deo svoje imovine, navodi se u saopštenju Udruženja.

Kako se dodaje u saopštenju, na taj način je ispunjeno obećanje dato javnosti prilikom podizanja optužnice protiv tadašnjeg premijera Janeza Janše.

Udruženje je polovinom januara predložilo tužilaštvu da za Janšu zahteva zatvor i objasnilo da Jankovića, uprkos nalazima komisije nije prijavilo, jer mu se imovina nije povećala, a nekoliko dana kasnije saopštilo da ipak priprema tužbu i protiv njega, podseća Beta.

Komisija za borbu protiv korupcije Slovenije je 8. januara saopštila svoje nalaze kontrole imovine predsednika stranaka. Ona je saopštila da su predsednik SDS-a Janez Janša i predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković kršili antikorupcijski zakon. Janković, kako je navela, nije prijavio najmanje 2,4 miliona evra, a Janša nije prijavio 210.000 evra.

Janša je tada odbacio ove optužbe.
XS
SM
MD
LG