Dostupni linkovi

Počinje sa radom Implementacioni tim za sprovođenje Briselskog sporazuma


Implementacioni tim, zadužen za sprovođenje potpisanog sporazuma o Kosovu, trebalo bi da se danas sastane prvi put.

To je javila Radio-televizija Srbije (RTS) i podsetila da će tim predvoditi generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović i Marko Đurić, savetnik predsednika Republike.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici odlučila da formira tim koji će "izraditi Plan implementacije Prvog sporazuma o principima koji regulišu normalizaciju odnosa".

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković rekao je danas da implementacioni tim ima "izuzetno važan zadatak" - utvrđivanje plana za sporovđenje briselskog sporazuma. Plan će potom odobriti Vlada Srbije.

"Sporazum je postigunt - to je osnova, a sada treba videti kako ćemo to sprovesti u delo. Sporazum je predvideo mnoge ozbiljne stari i svaka zapeta, tačka, svako slovo sporazuma, mora da bude nešto od čega ne sme da se odstupi", rekao je Selaković za RTS.

Ministar je rekao da očekuje da će Srbi s Kosova promeniti negativan stav o briselskom sporazumu pošto se sastanu s vicepremijerom Aleksandrom Vučićem.

Govoreći o ostavci direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina, Selaković je rekao da je Vulin pokazao visok stepen odgovornosti.

"Vulin je izneo svoje viđenje stvari koje cenim i uvažavam, i on je bio posvećen reševanju problema Srba s Kosova. Pokazao je visok stepen odgovornosti i ovaj njegov lični gest je gest njegove odgovornosti", kazao je Selaković i dodao da je Vulin izneo mnogo stvari koje bi trebalo uraditi.
XS
SM
MD
LG