Dostupni linkovi

Nove prijave protiv direktora Srbijagasa


Državna revizorska institucija (DRI) Srbije objavila je u utorak da je podnela preršajnu prijavu protiv direktora Javnog preduzeća Srbijagas Dušana Bajatovića zbog nepoštovanja Zakona o trgovini i Zakona o deviznom poslovanju.

Kako je objavljeno na sajtu DRI (www.dri.rs), novi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Bajatovića podnet je Prekršajnom sudu u Novom Sadu pošto je pravni tim analizirao Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Javnog preduzeća Srbijagas u Novom Sadu za 2011. godinu.

Državna revizorska institucija je protiv Bajatovića podnela i prijavu za privredni prestup zbog, kako se navodi, nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o računovodstvu i reviziji.

Prijave za privredni prestup su, kako se navodi, podnete i protiv izvršnog direktora Srbijagasa za finansijske poslove Gordane Fratrić i rukovodioca Odeljenja finansijskog računovodstva tog javnog preduzeća u Beogradu, Miroslava Dimitrijevića.

Državna revizorska institucija je krajem februara podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv generalnog direktora Srbijagasa Bajatovića zbog nepravilnosti u trošenju budžetskih sredstava 2011. godine, podseća Beta.
XS
SM
MD
LG