Dostupni linkovi

U Splitu održana komemoracija Đermanu Ćići Senjanoviću


U kavani hotela "Bellevue" u Splitu u podne je održana komemoracija za novinara i satiričara Đermana Ćiću Senjanovića, koji će biti pokopan u 17 sati na gradskome groblju Lovrincu.

Od Senjanovića su se u kavani, osim mnogih kolega iz Splita, prijatelja i građana, oprostili i Boris Dežulović, Drago Pilsel, Nada Gašić i Damir Šarac.

"S Ćićom nekako ne ide riječ komemoracija. Njegovo pisanje je bilo kao boca dobrog vina koju - kada počneš - ne možeš stati ispijati", rekao je u novinar "Slobodne Dalmacije" Damir Šarac.

Drago Pilsel rekao je da se Senjanović "pridružio Tolji, Smoji i Mosoru u nebeskoj redakciji". Boris Dežulović zatražio je od Ministarstva kulture da se život Đermana Senjanovića proglasi nematerijalnom baštinom pod zaštitom UNESCO-a.

Na kraju su glumci Zoja Odak i Ivo Perkušić pročitali neke Ćićine tekstove.

Senjanović je bio jedan od simbola Splita, a svojom britkom satirom ostavio je neizbrisiv trag u "Feral Tribuneu", "Berekinu", "Slobodnoj Dalmaciji" i "Novome listu", u kojemu je ostao do nedavnog odlaska u mirovinu početkom 2013. pišući kolumnu "Teletina".

U "Novome listu" u rubrici "Ajme meni!" objavljivao je i kratke dnevne komentare. Najveći dio karijere proveo je u "Slobodnoj Dalmaciji", gdje je bio i urednik satiričkoga priloga "Pomet".U "Novi list" prešao je 2008.

Komemoraciju za Đermana Ćiću Senjanovića održao je ogranak Hrvatskog novinarskog društva "Slobodne Dalmacije" u kojoj ovaj satiričar i novinar radio.
XS
SM
MD
LG