Dostupni linkovi

Nikolić odlikovao Patrika Besona


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas francuskom piscu Patriku Besonu Orden srpske zastave trećeg stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Francuske.

Predsjednik Komisije za dodjelu odlikovanja Oliver Antić istakao je da je Beson višestruko zaslužan za odbranu ugleda Srbije u francuskim i svjetskim medijima.

On je rekao da je Beson, javnim nastupima i kolumnama u uglednim časopisima, branio interese srpskog naroda i pružao podršku u teškim vremenima, a naročito tokom bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, kada je lično boravio u Srbiji.

Beson je zahvalio za dodijeljeno odlikovanje i rekao da je cilj njegove skoro dvodecenijske borbe bio da očuva veze Srbije i Francuske.

"Sve što sam uradio za Srbiju u posljednjih 18 godina sasvim je jednostavno - njegovao sam vezu između vaše zemlje i moje. U tom smutnom vremenu davao sam skromni doprinos dugoj istoriji francusko-srpskog prijateljstva", rekao je Beson primajući nagradu.

Patrik Beson napisao je četrdesetak djela skoro svih književnih žanrova.
XS
SM
MD
LG