Dostupni linkovi

U gradovima širom Hrvatske počinje Festival znanosti


Pod geslom "Dobrodošli u budućnost" danas počinje 11. Festival znanosti koji će se do 27. travnja održati u do sada najvećem broju gradova, njih 11, i sve zainteresirane će, kako najavljuju organizatori, povesti na putovanje u budućnost koja će iznijeti na svjetlo dana ono što je sada još skriveno.

Priređivanju znanstvenog festivala i ove su godine zajednički prionula sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Zadru, Britanski savjet za kulturne veze u Zagrebu (British Council), zagrebački Tehnički muzej, riječka udruga "Zlatni rez" te Prirodoslovni muzej Dubrovnik. Već tradicionalno, glavni pokrovitelj je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uz pomoć lokalne uprave, gradova i županija.

Cilj je svima približiti znanost kao osnovnog pokretača tehnološkoga napretka, a kao i tijekom prethodnih festivala sadržaji su za posjetitelje besplatni.

Gradovi Dubrovnik, Krapina, Lošinj, Osijek, Pula, Rab, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb bit će u posebnom ozračju znanosti i budućnosti koju će im približiti opsežan, bogat i raznolik festivalski program: izložbe, predavanja, radionice, prezentacije, projekcije filmova predstavit će i popularizirati razne znanstvene discipline.

U Splitu će se u petak, 26. travnja na Rivi zatvoriti vremenska kapsula u koju će se pohraniti ideje i percepcije djece vrtićke i školske dobi, ali i odraslih, o budućnosti. Kapsula će se otvoriti za 20 godina i to u sklopu Festivala znanosti.
XS
SM
MD
LG