Dostupni linkovi

Tužioci pripremaju optužnicu protiv bombaša iz BostonaAmerički federalni tužioci pripremaju optužnicu protiv preživjelog osumnjičenika za bombaške napade tokom Bostonskog maratona Dzhokhara Tsarnaeva, koji se nalazi u bolnici nakon što je teško ozlijeđen u sukobu s policijom.

Prema izjavama izvora bliskih istrazi za CNN, tužioci vjeruju da su braća osumnjičena za napad planirala još nekoliko bombaških napada u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je njihove planove poremetila policija.

Američke vlasti zasad nisu javno objavile kakve će tačno optužbe staviti na teret 19-godišnjem Dzhokharu, ali prema neslužbenim informacijama CNN-a, radi se o tužbama za terorizam, te ubistvo i pokušaj ubojstva.

Tsarnaev se još uvijek nalazi na liječenju u bolnici. Njegovo zdravstveno stanje se popravilo i izražioci su počeli da ga ispituju, javljaju danas američki mediji.

Zasad nije jasno je li Tsarnaev ozlijeđen u razmjeni vatre s policijom kada je uhapšen ili tokom pucnjave u kojoj je ubijen njegov 26-godišnji brat.
XS
SM
MD
LG