Dostupni linkovi

Kenijski atletičar Kiptum pobednik Beogradskog maratona


Kenijski atletičar Edvin Kiplagat Kiptum trijumfovao je na 26. Beogradskom maratonu, pošto je stazu od 42.195 metara pretrčao u vremenu 2:19.33 sata.

U polumaratonu uu pobedili Ana Subotić i Darko Živanović iz Srbije.

Subotićeva je pobedila u vremenu od 1:19.34 sata, druga je bila Poljakinja Ana Celinska, sa 15 stotinki zaostatka, dok je treće mesto zauzela još jedna srpska atletičarka Ksenija Bubnjević.

U muškoj konkurenciji, Živanović je ostvario vreme od 1:08.35 sata, posle pređenih 21,1 kilometra. Drugi je kroz cilj prošao Mirko Petrović, sa skoro četiri minuta zaostatka, dok je treći bio Srđan Samardžić.

Ovogodišnje izdanje postavilo je nove rekorde, pošto je za maraton i polumaraton prijavljeno 2.800 takmičara iz više od 40 zemalja. Znak za start dali su legendarni američki atletičar Karl Luis, premijer Srbije Ivica Dačić, šef delegacije Evropske unije Vensan Dežer i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić.

Pre početka trke iz okupljene mase čulo se skandiranje „Ne damo Kosovo“ i „Izdaja, izdaja“, a Trku zadovljstva završila je i grupa od oko 50k mladića koja je nosila transparente i skandirala „Kosovo je srce Srbije“.
XS
SM
MD
LG