Dostupni linkovi

Mušaraf ostaje u pritvoru još dvije sedmice


Sudija antiterorističkog suda u Islamabadu odredio je bivšem predsjedniku Pervezu Mušarafu da u pritvoru ostane još dvije sedmice u vezi sa optužbama da je 2007. godine nelegalno naredio pritvaranje sudija Višeg suda dok je bio na vlasti.

Policija je juče uhapsila Mušarafa i odvela ga u pritvor u gostinskoj kući u sjedištu policije u Islamabadu.

Mušaraf se suočava sa optužbama da je nelegalno naredio pritvaranje sudija tokom njegovog obračunavanja sa pravosuđom 2007. godine. Mušaraf, koji je na vlast došao 1999. godine, podnio je ostavku na funkciju predsjednika 2008. godine.

NJegovi advokati rekli su da nije jasno da li će Mušaraf biti u kućnom pritvoru, pod policijskim nadzorom ili u zatvoru.

Mušaraf se tokom protekle sedmice vratio u Pakistan nakon višegodišnjeg samonametnutog egzila u Dubaiju, nadajući se da će svoju stranku "Svepakistanska muslimanska liga" predvoditi na opštim izborima zakazanim za idući mjesec.

Međutim, tokom prošle sedmice njegova kandidatura je odbačena u oblasti Čitral - jednoj od četiri izborne jedinice u kojima se prijavio kao kandidat.

Mušarafu je ranije odbijen pokušaj kandidature u tri izborne jedinice. On je na vlast došao 1999. godine a podnio je ostavku na funkciju predsjednika 2008. godine.
XS
SM
MD
LG