Dostupni linkovi

Mostar: Klub Bošnjaka krivično prijavio gradonačelnika Bešlića


Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara podnio je Kantonalnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića . Kako je naglasio predsjednik toga kluba Salem Marić zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, kazao je predsjednik tog kluba Salem Marić.

On je na konferenciji za novinare istakao kako u krivičnoj prijavi stoji da je gradonačelnik Bešlić 8. aprila ove godine prekoračenjem ovlaštenja i nevršenjem obaveza koje proističu iz zakona proglasio budžet Grada Mostara za 2013. godinu, "čime je teže povrijedio prava vijećnika Grada Mostara, Gradskog vijeća Mostara i svih građana Mostara te počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja..."

Govoreći o aktuelno-političnoj situaciji u Mostaru, Marić je rekao kako Bošnjaci Mostara po prvi put u svom vjekovnom gradu nemaju apsolutno nikakvog uticaja u vlasti te istakao kako je Klub vijećnika Bošnjaka uputio otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku.

Marić je kazao kako Klub Bošnjaka zabrinjava inertan odnos OHR-a prema Gradu Mostaru, jedinom gradu kojem je OHR nametnuo statut 2004. godine, dodavši kako se OHR danas ponaša kao da nije bio dio tog rješenja i kao da nije nametnuo ništa.

"Klub Bošnjaka ne traži da se mandat vijećnicima produži, ali hoće da se konačno zna ima li Gradskog vijeća ili ga nema.
XS
SM
MD
LG