Dostupni linkovi

Počeo trojni sastanak Dačić, Tači i Ešton u Briselu


Ivica Dačić i Hašim Tači
Trojni sastanak premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija sa šeficom Eu diplomatije Ketrin Ešton počeo je u 15.35 u Briselu.

S visokom predstavnicom EU najprije se sastao prištinski tim, u 10.30, a nakon njega uslijedio je sastanak sa srbijanskim timom u 11.40. Poslije toga uslijedila je još jedna tura bilateralnih sastanaka.

Sastanak beogradskog pregovaračkog tima i Eštonove trajao je skoro dva i po sata, a nakon toga je bila pauza za konsultacije. Poslije toga, prištinski tim ponovo je ušao u kancelariju Eštonove.

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas u Briselu, prije nego što je otpočeo sastanak sa Eštonovom, da se Priština zalaže sa postizanje sporazuma s Beogradom koji bi doprinio dobrosusjedskim odnosima i evropskoj budućnosti Kosova i Srbije.

Direktor Kancelarije Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin koji učetvuje na sastanku rekao je za Radio-televiziju Srbije da postoje izgledi da argumenti srpske strane budu uvaženi i da je nakon bilateralnog sastanka beogradskog tima sa Eštonovom jasno da se može očekivati znatno povoljnija ponuda od one koja je ranije ovog mjeseca bila predložena.
XS
SM
MD
LG