Dostupni linkovi

Lekić očekuje da protest u subotu bude "kulturan i civilizovan skup"


Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić rekao je da protest koji je zakazan za subotu neće imati nikave veze sa protestima koji su se desili 1998. godine i da očekuje „civilizovan i kulturan skup“. Lekić je, na današnjoj konferenciji za medije povodom predstojećeg proetsta, poručio da ne zna da li će vlast poslije protesta priznati navodnu izbornu krađu ali da „oni čine sve da građani izraze svoj glas“.

"Ovaj protest nema nikakvih paralela sa protestima iz 1998. godine.Ovo je potpuo jedan drugi ambijent i mi smo u 2013. i u potpuno drugoj Crnoj Gori.Ne bih komentarisao što govore evropski zvaničnici ali režim u nedostatku argumenta lansirao je tu priču o vaninsitutcionalnim borbama, to će biti jedan civilizovan, kulturan i nasmijan skup – poručio je Lekić i istakao da će u subotu sve uraditi u kontaktu sa nadležnim organima.

Odgovarajući na pitanje novinara da li očakuje da će vlast nakon protesta priznati izbornu krađu, Lekić je poručio da „ne može da projektuje kako će reagovati vlast“.

"Odlično pitanje je za vlast je da li će da priznaju ili ne da je bilo izborne krađe. Mi činimo naše da omogućimo da građai izraze svoj glas i planiraćemo naše korake racionalno i demokratski. U tom smislu ne mogu da projektujem kako će reagovati vlast.Ja sam u stanju da preuzmem ulogu predsjednika ali i da ostanem običan građanin. Problem je kod vlasti jer je tamo panika i vide da je ofirana izborna krađa" rekao je Lekić.
XS
SM
MD
LG