Dostupni linkovi

Kacin: Medojevićeve izjave najviše govore o njemu


Jelko Kacin
Jelko Kacin
Izvjestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin ocijenio je - povodom poziva Nebojše Medojevića iz opozicionog Demokratskog fronta, Europolu da provjeri Kacinov i račun Miroslava Lajčaka - da ta "prozivka" govori više o Medojeviću nego o onima koje proziva.

Kacin je kazao da bi institucije trebalo raditi svoj posao kako bi se smanjio manevarski prostor bezgraničnog populizma i ismijavanja institucija crnogorske države.

"Taj zastupnik i političar je bio velika nada crnogorske politike. Samo za nekoliko godina pokazala se njegova realna vrijednost. Takav njegov komentar više govori o njegovoj nevrijednosti nego o onima koje proziva", kazao je Kacin za podgorički portal Analitiku

Medojević je na svom Twitter profilu pozvao evropsku policiju da provjeri Kacinove i Lajčakove bankovne račune, kao i svakoga ko, kako je rekao, podržava "mafijaški režima Mila Đukanovića".

Kacin je dodao kako se trudi, koliko je god je to moguće, da kao predstavnik EP koji pokriva pet država regije, u konkretnom slučaju pohvali ono što je pozitivno i kritizira ono na što treba ukazati.

"Je li se to Medojeviću svidjelo ili ne, to je najmanje bitno. Ja bih mu preporučio da se bavi institucijama i svojom nadležnošću", rekao je.

Kacin je kazao da je visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku politiku i bezbjednost Ketrin Ešton najbolje ocijenila situaciju u Crnoj Gori.

"Ešton je bila u Crnoj Gori i pohvalila napore, uspjehe i konstruktivnost države i napredak koji je postignut u evropskim integracijama. Crna Gora je pionir demokratizacije i u svom dijalogu i u samim pregovorima je postigla ogroman napredak. Baš prije dva dana je otvorila i zatvorila 26. poglavlje. I mislim da je to prava ocjena o tome što radi Crna Gora i sve što je postigla je unutar institucija", naveo je Kacin.
XS
SM
MD
LG